Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gender Play – sukupuolen ilmaisua tutkiva työpaja

26.5.2022 @ 12:00 - 19:00

e70
Gender Play
Ihmisten yhdistäjien sukupuolen ilmaisua tutkiva työpaja
helatorstaina 26.5. klo 12–19

 

Ihmisten yhdistäjien Gender Play -työpajassa tutkitaan sukupuolen ilmaisua. Oletko kiinnostunut sukupuolen ilmaisusta omassa elämässäsi? Haluatko kokeilla tai kokea erilaisia rooleja?

Miten minä haluan ilmaista itseäni ja sukupuoltani?
Miltä tuntuisi päivä miesoletettuna tai naisoletettuna?
Miten ilmaista itseään gender fluidina, qender queerinä tai sukupuolettomana? Mitä uusia sukupuolia ja ilmaisutapoja voimme luoda?

Tutkimme yhdessä toiminnallisesti, mistä aiheessa on kyse ja mitä se meissä herättää. Tulemme tietoiseksi omista ajatuksistamme, tunteistamme ja kehollisista kokemuksistamme teemaan liittyen. Teemme yksilö-, pari- ja ryhmäharjoituksia, joissa pääsemme kokeilemaan erilaisia ilmaisutapoja. Kaikki harjoitukset perustuvat vapaaehtoisuuteen.

Työpajassa puramme sukupuolinormeja ja ennakkoluuloja ja teemme kaikille tilaa olla juuri sitä mitä on.

”Kaikki tavat elää todeksi omaa sukupuolta ja kehoa ovat luonnollisia.”

Työpajaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet riippumatta sukupuolesta, sen kokemuksesta tai ilmaisusta. Moninaisuus on rikkautta. Et tarvitse aiempaa kokemusta vastaavasta työskentelystä. Ja olet tervetullut, vaikka olisit jo pidempään uppoutunut aiheeseen.

Tapahtuma on syrjinnästä ja oletuksista vapaata aluetta. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Osallistujat sitoutuvat luottamuksellisuuteen.

Voit ottaa työpajaan mukaan vaatteita, asusteita, meikkejä yms. joita haluat käyttää. Saat osallistujakirjeen lähempänä tapahtumaa.

Työpajan ohjaaja
Kristiina Puukko/Ihmisten yhdistäjät
Olen 45-vuotias yhteisöpedagogi, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja tantric life coach. Työskentelen kohtaamisen, kasvun, yhteisöllisyyden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Tarjoan ihmisille mahdollisuuksia tulla nähdyksi ja kuulluksi, löytää etsimänsä. Olen ohjannut aiemmin sukupuolen ilmaisua tutkivia työpajoja mm. Vinokinossa, nuorisopalveluissa ja Teatterikorkeakoulussa. Tutkin sukupuolen ilmaisua niin yksityiselämässäni kuin esittävän taiteen keinoin. Vuonna 2018 voitin palkinnon sateenkaarikulttuurin edistämisestä ja olin ehdolla vuoden parhaaksi drag-artistiksi hahmolla Tom of Puukko (QX Awards).

Lisätietoja:
Kristiina Puukko
358 40 569 4711 (soitot mieluiten arkisin klo 10-16 välillä)
ihmisten.yhdistajat@gmail.com

Paikka
Joogakoulu Shanti, Runeberginkatu 43, 2. krs, 00100 Helsinki

Ilmoittautuminen
Osallistumismaksu on 70 e/hlö (sis. alv 24%).
Liput Holvista:
https://holvi.com/shop/kristiinapuukko/
Tapahtumiin on sitova ilmoittautuminen. Ilmoittaudut lunastamalla lipun verkkokaupasta.

Mikäli olet yllättäen estynyt osallistumaan tapahtumaan, voit antaa tai myydä lippusi eteenpäin. Ilmoita muutoksista välittömästi sähköpostitse osoitteeseen: ihmisten.yhdistajat@gmail.com. Mikäli tapahtuma peruuntuu järjestäjän toimesta, palautamme maksetut liput.

Tapahtumaan on varattu ilmainen paikka ihmiselle, jonka taloustilanne estäisi muuten osallistumisen. Ota yhteyttä: ihmisten.yhdistajat@gmail.com.

”Sukupuolen ilmaisulla tarkoitetaan erilaisia ilmaisun tapoja, jotka ovat kulttuurissamme sukupuolittuneita. Sukupuolen ilmaisu sisältää kaiken yksilön toiminnan ja käyttäytymisen, jolla hän ilmaisee itselleen ja muille olevansa nainen, mies tai jotain muuta. Näitä ilmaisun tapoja ovat esimerkiksi vaatetus, muu ulkonäkö, puhetyyli, ilmeet ja eleet. Ihmiset ilmaisevat sukupuoltaan joko tietoisesti tai tiedostamatta.”

Lainaukset:
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus/Seta
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/

Details

Date:
26.5.2022
Time:
12:00 - 19:00
Cost:
e70
Event Category:
https://fb.me/e/kxbVZiVsL

Organizer

Ihmisten yhdistäjät
Phone:
+358405694711
Email:
ihmisten.yhdistajat@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Joogakoulu Shanti
Runeberginkatu 43
Helsinki, 00100
+ Google Map