Kristiina Puukko

Tantrisuus on tuonut elämääni lisää iloa, nautintoa, lempeyttä, voimaa, läsnäoloa ja hyväksyntää. Elämäni on nyt monin tavoin rikkaampaa. Tantra voi olla matka pimeydestä valoon, tiedostamattomuudesta tietoisuuteen. Se voi olla yhteyttä itseen, toisiin ja kaikkeuteen. Se voi olla ykseyttä ja rakkautta. Olemista. Tai se voi olla jotain ihan muuta. Mitä se voisi olla sinulle?

Olen opiskellut tantriseksi elämäntaidon valmentajaksi Shanti Limnellin oppilaana. Koulutus koostuu tantran ohjaamisesta, valmentamisesta ja kehotyöskentelystä. Olen koulutukseltani myös yhteisöpedagogi ja minulla pitkä kokemus ryhmien ohjaamisesta ja ihmistyöstä. Kehollisuus on aina ollut luonnollinen osa elämääni. Minulla on erityistä osaamista seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta.

Kumppanini Armas Alvari on myös Tantric Life Coach. Tantrisuudesta olemme saaneet voimaa katsoa rakkauteen, valita rakkauden, haastekohdissakin. Tantra on auttanut meitä kohtaamaan itsemme ja toisemme, todemmin ja syvemmin. Se on lisännyt ymmärrystämme siitä, kuinka lopulta olemme: sama, sama.

Teen yksilö- ja parivalmennusta, ohjaan tantrakursseja ja työpajoja sekä teen de-armouring -hoitoja. Uutena pariskunnille suunnattu ”Tantrinen kohtaaminen kahdelle” yhdessä puolisoni kanssa. Järjestämme myös tantrisia tapahtumia, mm. ”Aidon kohtaamisen deittitapahtuma”.

Minua voi kysyä myös yksityiskeikoille, on kyseessä sitten synttärit, polttarit tai hääjuhla. Yrityksille tarjoan naurujoogaa ja muita työhyvinvointia edistäviä palveluita. Alla lisätietoja.

Yksilö- ja parivalmennus, coaching
Esitän kysymyksiä, joiden tarkoitus on auttaa sinua löytämään vastaukset sisältäsi. Silloin kun näet vain osan maisemasta, voin auttaa sinua näkemään enemmän. Valmennus voi tukea sinua elämäsi solmukohdissa. Teemasi voi liittyä esimerkiksi ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen, elämäniloon tai muutokseen. Tai johonkin ihan muuhun. Valmennus kutsuu kehoon, läsnäoloon ja hyväksyntään. Työskentely voi sisältää keskustelua, harjoituksia ja kotitehtäviä. Tule nähdyksi ja kuulluksi, tule tietoiseksi, olen läsnä. Voit tulla valmennukseen myös yhdessä kumppanisi kanssa.

Tantrinen kohtaaminen kahdelle, pariskunnille
Haluatteko oppia tuntemaan itsenne ja toisenne paremmin? Haluatteko syventää suhdettanne? Haluatteko nauttia enemmän? Kohtaaminen kahdelle rakennetaan toiveitanne kuunnellen. Saatte välineitä luoda uudenlaista yhteyttä toisiinne ja voitte käyttää niitä myöhemmin arjessanne. Paras lahja ikinä! Tämä sopii teille riippumatta siitä, missä menette juuri nyt: olette vasta tavanneet, elätte ruuhkavuosia tai suhteenne parasta aikaa, olette muutoskohdassa tai jotain ihan muuta. Tämä kolmetuntinen on sinulle, hänelle, teille. Osallistujana vain te kaksi. Ohjaajina Tantric Life Coachit Kristiina Puukko ja Armas Alvari.

De-armouring -hoito
De-armouring on kehopanssareiden purkua. Kun ihmiselle tapahtuu jokin ylitsevuotava kokemus, se jättää jäljen kehoon. Kuten aivorunkomme, myös kehomme varastoi kokemamme henkiset kolhut. Esimerkiksi tukahdetut tunteet tai traumaattiset kokemukset jähmettävät kehon sidekudosta, faskiaa. Nämä panssarit voivat tuntua kehossa erilaisina kipupisteinä, kovettumina, kutinana tai tunnottomuutena. De-armoring -hieronnan ja tietoisen kosketuksen avulla on tarkoitus purkaa näitä kehon panssareita, jotta ihminen voi vapautua, elää täydesti ja energia saa taas virrata vapaasti. Hoito lisää kudosten aineenvaihduntaa ja rauhoittaa hermostoa.

Syitä tulla hoitoon voivat olla esimerkiksi: stressi, traumaattiset kokemukset, jokin tuntemus/olo/kaipuu kehossa, tunnottomuus, jäykkyys, tunteiden purku, seksuaalisuuteen liittyvät haasteet, nautinnon ja elämänilon lisääminen tai rentoutumisen tarve. Syyt voivat olla niin henkisiä, fyysisiä kuin emotionaalisia.

De-armouring -hoito voidaan tehdä vaatteiden päältä tai ilman vaatetusta, öljyä apuna käyttäen. Hoidossa käsitellään erilaisin ottein koko kehoa tai vain joitakin kehon osia, sopimuksen mukaan. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti. Faskioiden käsittelyn lisäksi intuitiivinen kosketus ja läsnäolo ovat kehotyöskentelyssä tärkeitä. Asiakkaan rajoja kuunnellaan ja kunnioitetaan hoidon jokaisessa vaiheessa.

Tantrinen hieronta
Tantrinen hieronta on kosketushoito, jonka tarkoitus on hyvinvoinnin, kehollisuuden ja itsetuntemuksen lisääminen. Se voi myös olla hyvä työkalu oman seksuaalisuuden ja nautinnon tutkimisessa. Tantrinen hieronta voi olla myös hyvin ”de-armoroivaa” eli purkaa kehoon elämän varrella syntyneitä panssareita ja suojamuureja. Tantrinen hieronta ei sisällä syvempää lihaskudoskäsittelyä kuten de-armouring -hoito.

Hoito voi sisältää monenlaista kosketusta: se voi olla esimerkiksi hierontaa, silittelyä, sivelyä tai painelua. Kosketus voi olla hyvin hidasta ja kevyttä tai nopeaa ja voimakasta. Hoitaja käyttää pääasiassa sormenpäitä, kämmeniä ja käsivarsia. Läsnäolo ja intuitiivinen kosketus ovat hoidossa keskeisiä. Asiakkaan rajoja kuunnellaan ja kunnioitetaan hoidon jokaisessa vaiheessa.

Syitä tulla hoitoon voi olla esimerkiksi seksuaalisuuteen liittyvät haasteet, nautinnon ja aistillisuuden löytämisen toiveet, elämänilon ja energian lisääminen, tunteiden purku, positiivisemman kehonkuvan ja -suhteen rakentaminen, kehotietoisuuden lisääminen, kosketuksen tai rentoutumisen tarve sekä stressin lievittäminen.

Tantrakurssit, tapahtumat ja työpajat
Yhdessä puolisoni Armas Alvarin kanssa luomme tapahtumia, joissa on mahdollisuus kasvuun ja kohtaamiseen. Lisää tietoa järjestämistämme tantrisista tapahtumista, kursseista ja työpajoista ihmisten yhdistäjien sivulta: www.facebook.com/ihmistenyhdistajat

Yksityistilaisuudet
Minut voi tilata myös yksityiskeikolle, on kyseessä sitten syntymäpäivät, polttarit, häät tai jokin muu erityinen hetki. Tantrisen työpajan teemoja voivat olla esimerkiksi: tutustuminen ja kohtaaminen, yhdessä oleminen, elinvoimaisuuden lisääminen, juhlistaminen, rituaalit, meditaatio, kosketus, omat tarpeet ja rajat, stressinpurku, hauskanpito tai rentoutuminen.

Yrityksille
Yrityksissä olen toiminut muun muassa toiminnallisten menetelmien asiantuntijana, kehittäjänä, kouluttajana, tapahtumatuottajana sekä ryhmien ohjaajana. Olen työskennellyt erityisesti työhyvinvointi- ja vuorovaikutusteemojen parissa. Myös ryhmäyttäminen, yhteishengen ja tiimin rakentaminen ovat minulle tuttuja aiheita.

Hyödynnän tietoisuustaitoja ohjatessani yksilöitä ja ryhmiä. Läsnäolo, hyväksyntä ja kasvu omaan potentiaaliin ovat minulle tärkeitä. Kuulluksi ja nähdyksi tuleminen, jakaminen ja aito kohtaaminen lisäävät yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia.

Naurujooga
Olen myös naurujoogaohjaaja. Naurujooga sopii kaikille, eikä sitä tehdäkseen tarvita mitään erityistaitoja. Naurulla on monia tutkittuja terveysvaikutuksia. Yhdessä nauraminen hitsaa yhteen ja kohottaa mielialaa. Naurujoogassa ei ole pakko nauraa, vaikka nauru tarttuukin helposti. Naurujooga sopii moniin tilaisuuksiin, esimerkiksi juhliin, seminaareihin, koulutuksiin ja Tyky-päiviin. Hyvinvointia lisäävä nauruhetki voidaan toteuttaa myös on-line.

Ota yhteyttä:
Kristiina Puukko

kristiina.puukko@gmail.com
+358 40 569 4711 (soitot mieluiten arkisin klo 10-16 välillä)

Tila Olla
Kalevankatu 45
00180 Helsinki

Lisätietoja:
www.kristiinapuukko.fi/tantric-life-coach.html
holvi.com/shop/kristiinapuukko

Lue palautteita:
www.kristiinapuukko.fi/palautetta.html